Πως θα δηλώσετε τα έσοδα σας από την airbnb στην φορολογική σας δήλωση.

Πως θα δηλώσετε τα έσοδα σας από την airbnb στην φορολογική σας δήλωση.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχετε να διευθετήσετε στην περίπτωση που ενοικιάζετε ακίνητα μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι και οι φορολογικές σας υποχρεώσεις. Η lovebnb.gr σε συνεργασία με τους λογιστές της, είναι έτοιμη να σας παρέχει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Συγκεκριμένα πρέπει αρχικά να συμπληρώσετε το έντυπο Ε2 της φορολογικής σας δήλωσης. Κατά την συμπλήρωση των στοιχείων του ακινήτου που ενοικιάζετε μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης (σε πλατφόρμες όπως η airbnb, bookind, homeaway. Expedia, agoda, flikey κ.α.) θα πρέπει να επιλέξετε τη στήλη 17 όπου θα συμπληρώσετε το είδος της μίσθωσης και τη χρήση του ακινήτου. Το εν λόγω εισόδημα δηλώνεται συγκεντρωτικά́ στη στήλη 17 του εντύπου Ε2, στους κωδικούς 60 «Βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων άρθρου 39A του ν.4172/2013» και 61 «Βραχυχρόνια υπεκμίσθωση ακίνητων άρθρου 39A του ν.4172/2013» και μεταφέρονται στους αντίστοιχους κωδικούς του υποπίνακα.

Στον κωδικό 62: «Εκμίσθωση κατοικίας που υπεκμισθώνεται» δηλώνεται το ακαθάριστο εισόδημα που αποκτάει ο εκμισθωτής από την εκμίσθωση κατοικίας η οποία στη συνέχεια υπεκμισθώνεται από τον μισθωτή. Το εν λόγω εισόδημα μεταφέρεται από την υπηρεσία στους κωδικούς 105-106 του εντύπου Ε1.

Στον νέο κωδικό 63: «Εκμίσθωση κατοικίας που υπεκμισθώνεται για βραχυχρόνια μίσθωση μέσω ψηφιακής πλατφόρμας» δηλώνεται το ακαθάριστο εισόδημα που αποκτά ο εκμισθωτής από την εκμίσθωση κατοικίας η οποία υπεκμισθώνεται βραχυχρόνια στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού μέσω ψηφιακής πλατφόρμας από τον μισθωτή. Το εν λόγω εισόδημα μεταφέρεται από την υπηρεσία στους κωδικούς 105-106 του εντύπου Ε1.

Το άρθρο μας αυτό είναι για την ενημέρωσή σας και σας συμβουλεύουμε πάντα να έρχεστε σε επικοινωνία με το λογιστή σας για την σίγουρη και επαγγελματική αντιμετώπιση των ζητημάτων της φορολογικής σας δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση η lovebnb.gr έχει δίκτυο συνεργαζόμενων λογιστών που μπορεί να σας βοηθήσει και να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Θα είναι χαρά μας να γνωριστούμε καλύτερα !

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Your comment:

Your name: