AIRBNB or BOOKING.COM: Ποια πλατφόρμα να επιλέξω;

AIRBNB or BOOKING.COM: Ποια πλατφόρμα να επιλέξω;

 Μετατρέποντας το σπίτι σας σε εξοχικό ενοικίασης διακοπών είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εισαχθεί κάποιος στην αγορά του real estate rental έχοντας στη κατοχή του ελάχιστο budget. Επιπλέον η μετατροπή του ακινήτου σε βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να μεγιστοποιήσει τα έσοδά σας.

Αν έχετε αποφασίσει ότι το ακίνητο σας μπορεί να μετατραπεί σε μια κερδοφόρα τουριστική κατοικία το επόμενο βήμα είναι σε ποια πλατφόρμα θα καταχωρηθεί για να διαφημιστεί. Η πιο προφανής και κοινότυπη επιλογή είναι η καταχώρηση στη πλατφόρμα της Airbnb η οποία έχει σχεδιαστεί με βάση το μοντέλο sharing economy.

Παρ όλα αυτά η Booking.com είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα τουριστικής ενοικίασης στο κόσμο και ενδείκνυται καλύτερη λύση καθώς στην εταιρία της έχουν ενταχθεί άλλες μεγάλες πλατφόρμες όπως Priceline, Kayak και πολλές άλλες. Σε αυτό το άρθρο θα συγκρίνουμε την καταχώρηση ακινήτου στην Airbnb και τη Booking.com, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποια σας ταιριάζει καλυτέρα.

 

Καταχωρώντας στην Airbnb το ακίνητο σας

 

Η Airbnb έχει σχεδιαστεί ειδικά για να είναι φιλική ακόμα και σε ερασιτέχνες οικοδεσπότες και ακίνητα όπου κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η τάση της Airbnb ξεκίνησε έτσι ώστε να αξιοποιηθούν ακίνητα που δεν εκμεταλλεύονται από τους ιδιοκτήτες.                                                        Η καταχώρηση στη πλατφόρμα της Airbnb είναι αρκετά εύκολη και σχετικά γρήγορη. Εάν έχετε επαγγελματικές φωτογραφίες και τη δυνατότητα να γράψετε μια συναρπαστική περιγραφή του καταλύματος μπορείτε εύκολα να καταχωρήσετε ένα σπίτι μέσα σε 20 λεπτά. Επιπλέον η Airbnb σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε δελεαστικές προσφορές για να αποκτήσετε εύκολα τους πρώτους σας επισκέπτες.

Το κόστος καταχώρησης στη πλατφόρμα είναι δωρεάν και η χρέωση σας γίνεται αν κράτηση και το ποσό είναι 3% για την Ελλάδα. Οι επισκέπτες χρεώνονται ένα έξτρα ποσοστό 17% έξτρα της τιμής που έχετε ορίσει ανά διανυκτέρευση. Το ποσό της φορολογίας ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος να το καταβάλει ξεχωριστά στην αρμόδια αρχή.

Καταχωρώντας στη Booking.com το ακίνητο σας

 

            Συγκριτικά με την καταχώρηση του σπιτιού σας στην Airbnb, η ίδια διαδικασία στη Booking.com μπορεί να είναι πονοκέφαλος για τον ιδιοκτήτη ειδικά αν πρόκειται για παραπάνω από ένα σπίτια. Παρόλη τη δυσκολία στο σύστημα καταχώρησης της πλατφόρμας η  μεταφόρτωση του σπιτιού σας δεν θα διαρκέσει πολύ αν κατανοήσετε το σύστημα αυτό. Το κόστος καταχώρησης και σε αυτήν την περίπτωση είναι δωρεάν καθώς και εδώ η χρέωση γίνεται με τον ίδιο τρόπο δηλαδή ανά κράτηση, μόνο που στη συγκεκριμένη εταιρία το ποσοστό κράτησης είναι 15% ανά κράτηση χωρίς να επιβαρύνει με έξτρα έξοδα τον επισκέπτη. Τέλος, ακόμα ένα πλεονέκτημα της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι η δημιουργία προσφορών με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε οικοδεσπότη και δίνει τη δυνατότητα αυξημένης προβολής και κατάταξης του καταλύματος σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Που πρέπει να καταχωρήσετε την κατοικία σας ;

Στο τέλος της ημέρας, μια ιδανική απάντηση στην ερώτηση Airbnb vs Booking.com είναι και οι δύο (και σε κάθε άλλη πλατφόρμα βραχυχρόνιας ενοικίασης). Καμία από αυτές τις πλατφόρμες δεν έχει δεσμεύσεις αποκλειστικότητας στη σύμβαση, επομένως μπορείτε να καταχωρήσετε την ιδιοκτησία σας σε πολλούς ιστότοπους. Το πρόβλημα με την καταχώριση σε πολλούς ιστότοπους είναι ότι θα χρειαστεί να ενημερώνετε με μη αυτόματο τρόπο τη διαθεσιμότητα κάθε φορά που η ιδιοκτησία σας έχει κράτηση. Εάν δεν είστε αρκετά γρήγοροι, θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των διπλών κρατήσεων και άλλων αντιπαραθέσεων με ότι αυτο συνεπάγεται για το προφίλ σας αλλά και τυχόν “πέναλτι” απο εταιρείες κρατήσεων.

Εμείς στην lovebnb.gr επιλέγουμε παραπάνω απο 2 πλατφόρμες για κάθε ακίνητο. Γιατί ο στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες μιας κράτησης στο ακίνητό σας.

 

Αν οι παραπάνω ενέργειες σας φαίνονται δαιδαλώδεις και πολύπλοκες σας έχουμε τη λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε άμεσα ένα ραντεβού με ένα εκπρόσωπο της LoveBnB.gr στο χώρο σας όπου θα λύσει κάθε απορία σας και θα σας εξηγήσει αναλυτικά πως θα χαράξουμε τη στρατηγική εκμετάλευσης του ακινήτου σας.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Your comment:

Your name: