Τι δείχνει η τελευταία έρευνα της Grant Thornton για τη βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα;

Τι δείχνει η τελευταία έρευνα της Grant Thornton για τη βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα;

Για λογαριασμό του Ξενοδοχοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας ή Grant Thornton προχώρησε σε μελέτη σχετικά με την οικονομία διαμοιρασμού στην Ελλάδα.

Όπως μπορείτε να δείτε από τον πίνακα, η επιλογή των περισσότερων ιδιοκτητών ακινήτων στην Ελλάδα είναι η βραχυχρόνια μίσθωση έναντι της μακροχρόνιας. Συγκεκριμένα σε περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος αλλά και τα Χανιά το ποσοστό της βραχυχρόνιας έναντι της μακροχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 94% και 95% !

Ενδιαφέρον επίσης είναι η ανάλυση της εταιρείας σχετικά με τις τιμές ενοικίασης ανά τετραγωνικό μέτρο με μεγάλες αποκλείσεις μεταξύ της βραχυχρόνιας και της μακροχρόνιας μίσθωσης. Συγκεκριμένα για την Κέρκυρα η τιμή αγγίζει τα 21€/τ.μ. για τη βραχυχρόνια μίσθωση και μόλις 5,8€ για την μακροχρόνια μίσθωση!

Τι γίνεται όμως σχετικά με την διαθεσιμότητα των σπιτιών σε αυτές τις περιοχές;

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από όσο περιμέναμε ! Στην Κέρκυρα, μόλις 146 σπίτια προσφέρονται για μακροχρόνια μίσθωση ενώ 2346 σπίτια είναι καταχωρημένα στο μητρώο για βραχυχρόνια μίσθωση ! Τα στοιχεία στην Ρόδο 92 σπίτια προσφέρονται για μακροχρόνια μίσθωση ενώ 1502 σπίτια είναι καταχωρημένα στο μητρώο για βραχυχρόνια μίσθωση! Και στα Χανια μόλις 212 έναντι 4337 σπιτιών για ενοικιάσεις τύπου airbnb!

Μπορούμε να καταλάβουμε όλοι μας το πρόβλημα το οποίο δημιουργείται για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας (Δημόσιοι Υπάλληλοι, Φοιτητές κ.α.) και για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο για την ανεύρεση κατοικίας. Από την άλλη είναι ξεκάθαρο ότι στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας αλλά και των πλέον περιζήτητων Ελληνικών νησιών οι ιδιοκτήτες έχουν βρει τον τρόπο για την αύξηση του εισοδήματός τους μέσα από τους νέους τρόπους ενοικίασης και διαμοιρασμού οικονομίας που προσφέρουν πλατφόρμες ενοικιάσεως παγκόσμια.

Η lovebnb.gr είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε με τον καταλληλότερο τρόπο το ακίνητό σας. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για μια δωρεάν ενημέρωση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Your comment:

Your name: